Brief aan een fictief model
 
  Dag M(odel),

Het is best wel een opwindend idee: een model dat zonder meer wil opwinden.
Opwindend ook dat je mij jouw verhaal toevertrouwt. Want elk model dat 'ja' zegt wordt meteen een muze...

Steeds probeer ik de onuitgesproken verlangens van mijn modellen en medewerksters aan het daglicht te brengen. Meestal levert het teder, zogenaamd vrouw-vriendelijk werk op. Maar nu en dan kom ik niet alleen mezelf tegen in de spiegel, maar ook de vleselijke werkelijkheid. Ook daar wil ik werk van maken. Niet minder kwetsbaar, maar directer.

Met 'Project: -N?' wil ik samen met jou, jouw ontdekkingstocht naar overgave in beeld brengen, jouw tocht voorbij de grenzen van de taboes.

Om het op het model af te vragen: wil je alleen maar sexy dansen, of wil je een stuk geil vlees zijn? Wil je proper blijven, of durf je je natte poes in de lens te duwen? Wil je klaarkomen voor de camera, én dan nog eens? Wil je je bij je haren laten dwingen, wil je dat je tepels getergd worden alleen maar voor je gezichtsuitdrukking op de foto? Wil je een hele dag dansen, enkel en alleen zodat we het zweet tussen je benen kunnen fotograferen? Wil je je eindeloze kracht, je eindeloos (sex)ding-zijn, tot muze van een kunstwerk maken? Wil je zo het net op, de tentoonstelling in??? Kan je de eenzaamheid aan? En de vervulling?

Als het antwoord ja is, komt een nog moeilijker vraag: heb je het geduld om het stapje voor stapje te doen, om jezelf niet te overspelen, om de frustratie te gebruiken om nog dieper te gaan, nog meer lijf en vlees te zijn voor de camera? Heb je het vertrouwen om op de moeilijke momenten niet op te geven, maar door te gaan met het project? Kom je terug als je wegloopt van je eigen grenzen?

Als ook daar het antwoord ja is, nog de laatste vraag: kan je de switch maken, van model en muze tot mede-denker, en terug - want in het project werken we samen uit hoe we jouw fantasieën in fotografische werkelijkheden kunnen omzetten.

Als het antwoord driemaal ja is, kunnen we klein maar eerlijk starten met het project dat jouw initialen draagt.

Ik wens je een woelige nacht of twee, en een paar prikkelende gedachten,

Philip Demeester

ps. jij kan natuurlijk ook jullie zijn.

 
 
project: -N?
 
home | © 2009 Philip Demeester