Filosofie
 
 

Dramaturgie van het samenleven

PhD-conceptuals wil op een artistiek-filosofische wijze een andere zicht openen op mensen, het samenleven en alle uitdrukkingen van cultuur.

De analyses zijn geen abstract filosofische beschouwingen, geen fundamenteel-wetenschappelijke verhandelingen, geen uitgewerkte systemen of stellingen. Integendeel
Het zijn kritische bedenkingen, vanuit een gedreven en onderlegde dwarsdenkende geest, over heel concrete (tussen)menselijke situaties.
Het is een toegepaste filosofie, of, als je wil: een dramaturgie van het gewone leven.

Naast de filosofisch-essayistische aspecten van de projecten die hier voorgesteld worden, zijn er ook de fotografische liefdesverklaringen en de poëtische kritiek... Ze gaan hand in hand, want een waarheid die maar één blik opent, wordt een Waarheid met pretentie, en dus een onwaarheid.

Daarom ook geven de visies die hier geopend worden, nooit volledig de stelling van de auteur weer, laat staan van de modellen. Het zijn denk-prikkels, kijk-impulsen. Want, om Oscar Wilde te citeren: "als iedereen het met me eens is, dan weet ik dat ik ongelijk moet hebben." Dus durven we hier wel eens verkondigen dat iets rood is, als we weten dat het wit is. Gewoon omdat niemand nog ziet dat wit mooi is, of iets te betekenen heeft...

Wij wensen u veel kritisch genot en intellectuele schoonheid.

 
 
fotografie | poezie | filosofie
 
home | © 2009 Philip Demeester